Değerli KOBİ ve girişimciler bugün sizlere KOSGEB’in son dönemde duyurduğu ve destek oranlarının Bir Hayli yüksek olduğu bir hibe ve kredi paketinden bahsetmek istiyorum.
Öncelikle KOSGEB’in sunduğu desteklerin her biri belirli bir amaca yönelik olduğu unutulmamalıdır.Stratejik ürün destek programı ise küçük ve orta ölçekli işletmelerin teknolojik üretim yeteneklerini geliştirerek ithalat yüksek olan stratejik ürünlerin yerleştirilmesi, kalkınma planları ve yıllık programlar çerçevesinde belirlenen yerli ve milli ürünlerin üretilmesi ile cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacak yatırımların desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Bu bağlamda devreye sokulan stratejik ürün destek programı 2018- 1 dönem kodu ile teklif çağrısına çıkmış bulunmaktadır.Başvurular 1 Ocak-31 Mart 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Başvurulan projelerin ön değerlendirmesi en geç 15 Mayıs 2018 tarihine kadar Merkez tarafından değerlendirilecek olup,30 Haziran itibariyle kobi’lerle sözleşmeler yapılmaya başlanacaktır.
Projelerinizin amaca uygun olarak hazırlanması ve destek mevzuatına uygun yatırım araçlarına yönlendirilmesi için, mevzuatta öngörülen hedef ürün ve pazar gruplarını incelemekte büyük yarar vardır. Bu programdaki hedef ürünler söyle sıralanmıştır ;
1-kimyasal ürünlerin imalatı,
2-temel eczacılık ürünlerinin eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı
3-bilgisayarların elektronik ve optik ürünlerin imalatı,
4-elektrikli teçhizat imalatı ve başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı
5-motorlu kara taşıtı trailer ve yarı treyler imalatı diğer ulaşım araçlarının imalatı
6-tıbbi ve işçilik ile ilgili araç ve gereçlerin imalatı,diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı
alanındaki sektörlere destek verileceği açıklanmıştır.Birazcık da destek kapsamındaki rakamlardan bahsetmek gerekirse öncelikle desteğin üst limiti 5 milyon TL dir, destek unsurları içerisinde ise yatırım içerisinde bulunan makine techizatlar, yazılım giderleri, personel giderleri ,bilgi transferi desteği , test analiz kalibrasyon desteği ve hizmet alımı başlıca destek unsurları arasında sayılmıştır.Destek unsur oranı ise, başka bir ana konu olarak karşımıza çıkmaktadır, destek oranı %70 ‘i geri ödemesiz makine teçhizat giderleri için %70 geri ödemesiz ve %30 geri ödemeli şeklinde tespit edilmiştir.
Eğer siz de KOSGEB’in geri ödemesiz bu desteğinden yararlanmak istiyorsanız mevzuata uygun projelendirmenizin ve proje danışmanlığınızın yürütülmesi amacıyla Gep Patent Danışmanlık firmamız 2010 yılından itibaren gerek yerli , gerekse uluslararası finans sağlayan kuruluşlar nezdinde projelendirme ve yönetim danışmanlığı hizmetlerini sunmaktadır.